باربری آهن آلات با استفاده از خودروهای باری مختلف انجام میشود و صاحبان این محمولهها باید بر اساس وزن و حجم محصولات خود، از خودروی باری مناسب برای حمل آهن آلات استفاده کنند. شما میتوانید با استفاده از خودروهای باری مختلف، انواع آهن آلات مانند تیرآهن، میل گرد، تیرچه، قوطی، ورق و نمونههای دیگر را حمل کنید.
از آنجا که آهن آلات غالباً با قیمت نسبتاً بالایی به فروش میرسند، استفاده از روش مناسب برای بارگیری آنها اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل شما باید تمام تلاش خود را کنید که از بهترین وسیله نقلیه برای حمل و نقل آهن آلات استفاده کنید.
در این مقاله، ما به صورت مفصل درباره روش های باربری آهن آلات صحبت میکنیم. به علاوه، توضیح خواهیم داد که هزینه بارگیری آهن آلات به چه صورت محاسبه میشود و شما باید از کدام نمونه از انواع ماشین های آهنکش برای حمل این لوازم استفاده کنید. پس اگر شما هم میخواهید اطلاعات بیشتری درباره نحوه ارسال بار آهن از کارخانه و یا از مکانهای دیگر به دست بیاورید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
محاسبه هزینه بارگیری آهن آلات
یکی از مهمترین سوالاتی که خیلی از افراد میپرسند، این است که هزینه با بارگیری آهن آلات تقریباً چقدر میشود؟ برای پاسخ، باید بگوییم که هزینه حمل آهن به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و نمیتوان یک هزینه ثابت برای حمل انواع آهن در نظر گرفت. در این قسمت، مهمترین عوامل موثر بر هزینه بارگیری آهن آلات را نام میبریم.
فاصله بین مبدا تا مقصد: مطمئناً زمانی که فاصله بین مبدا تا مقصد شما بیشتر میشود، خودروی باری نیز باید مسیر طولانیتری را طی کند و این امر، باعث بیشتر شدن هزینه شما خواهد شد.
وزن آهن آلات: بیشتر بودن وزن آهن آلات، یکی از مهمترین دلایل افزایش اصطکاک وسایل نقلیه آهن کش است و این امر، منجر به افزایش هزینههای صاحب کالا خواهد شد.
زمان ارسال محموله: در ایامی که حجم سفارشات افزایش مییابد و تقاضا برای محصولات شدت میگیرد، نرخ حملونقل افزایش مییابد؛ اما در مقاطعی که عرضه از تقاضا پیشی میگیرد، تولیدکنندگان جهت تشویق مشتریان به انجام خرید، هزینههای ارسال را کاهش میدهند.
نوع وسیله نقلیه: کرایه انواع ماشین های آهنکش با یکدیگر متفاوت است. این بدان معنی است که برای حمل آهن آلات با نیسان باید هزینه کمتری نسبت به تریلی بپردازید.
نوع آهن آلات: برخی آهن آلات به خاطر داشتن شرایط خاص، به کرایه بیشتری برای ارسال نیاز دارند. همچنین برخی از آهن آلات را باید حتماً با استفاده از تریلی جابجا کرد و این فاکتور، میتواند به افزایش هزینهها دامن بزند.
حجم سفارش آهن آلات: هرچه مقدار بیشتری آهن آلات خریداری کرده باشید، باید هزینه بیشتری برای ارسال آنها بپردازید.
وضعیت جاده: از دیگر عوامل تاثیرگذار بر هزینه حمل آهن که شاید خیلی از افراد نسبت به آن بیتوجه باشند، وضعیت جاده است. برای حمل آهن در جادههای پرپیچ و خم و نامناسب، هزینه افزایش پیدا میکند.
شرایط آب و هوایی: اگر در فصل زمستان و در هوای بارانی یا برفی قصد حمل آهن آلات را داشته باشید، باید هزینه بیشتری پرداخت نمایید.
نوع محموله: محصولی که برای پروژه مورد نظرتان سفارش دادهاید، در هزینه حمل آهن نقش بسزایی دارد؛ بهطور مثال، در صورتی که محصول انتخابی شما کلاف ورق سیاه باشد، نیاز است که با استفاده از تریلی منتقل شود، در حالی که برای جابجایی میلگرد کلاف، میتوان از وسایل نقلیهای کوچکتر همچون خاور بهره برد.
نکات مهم در انتخاب باربری آهن آلات
در انتخاب باربری و وسیله حمل آهن، نکات مهمی وجود دارد که باید مدنظر قرار گیرد. در ادامه به تعدادی از این نکات اشاره خواهیم کرد:
باید با توجه به نوع و حجم بار آهن، خودروی مناسب را انتخاب کنید.
اختلاف وزن بار از مبدا تا مقصد نباید از ۷۰ کیلوگرم بیشتر باشد.
حمل بار بیش از ظرفیت مجاز خودرو، علاوه بر افزایش هزینهها، میتواند خطرات آسیب دیدن محصول و از دست دادن بودجهای که برای آنها هزینه کردهاید، را افزایش دهد.
سفارشات سنگین معمولا از درب کارخانه حمل میشوند، در حالی که سفارشات سبکتر از انبارهای شهری بارگیری میشوند.
اگر قصد ارسال کامیون خودتان برای جابجایی بار دارید، ابتدا از موجودی انبار یا کارخانه اطمینان حاصل کنید. هر نکتهای که باید رعایت شود، باید به راننده اطلاع داده شود.
در طول مسیر با راننده در ارتباط باشید، زمان رسیدن را پیگیری کنید و در زمان تعیین شده، کارگران را برای تخلیه بار آماده کنید.
هزینه حمل بار آهن توسط مشتری پرداخت میشود و این مبلغ باید در فاکتور ابتدایی مشخصشدهباشد؛ خریدار و فروشنده باید قبل از ارسال بار، درباره تمام جوانب معامله توافق کرده باشند.
خودروهای مناسب برای باربری آهن آلات
بعد از این که متوجه شدید بهترین روش برای بارگیری آهن آلات چیست و هر یک از آهن آلات مختلف را باید چگونه به مقصد ارسال کنید، انواع ماشین های آهنکش را نیز بشناسید. همانطورکه پیش از این نیز تاکنون چندین بار تاکید کردیم، شما اول از همه باید ظرفیت ماشین های باربری آهن را بدانید و سپس بر اساس وزن آهن آلات خریداری شده خود، بهترین روش را انتخاب نمایید.
در این قسمت، انواع ماشین های آهن کش که میتوانید از آنها برای حمل و نقل آهن آلات استفاده کنید را نام میبریم.
وانت و نیسان برای باربری آهن آلات
اگر آهن آلاتی که شما میخرید وزن خیلی زیادی ندارند و نهایتاً وزن آنها به ۲.۵ تن میرسد، میتوانید آنها را با استفاده از نیسان به مقصد ارسال کنید. نکته بسیار مهمی که باید حتماً برای ارسال این وسیله نقلیه به آن توجه شود، این است که طول آهن آلات شما نباید بیشتر از ۲.۵ متر باشد. از این رو، اگر طول آهن آلات شما از این مقدار بیشتر است، باید از وسایل نقلیه دیگری استفاده نمایید.
باربری آهن آلات با خاور
خاورها در نمونههای مختلفی در بازار ایران در دسترس شما قرار میگیرند که میتوانید بر اساس وزن و حجم آهن آلات خود، از آنها برای جابجایی آهن استفاده نمایید. اما بیشتر مواقع شما میتوانید آهن آلاتی با وزن ۵ تن را درون خاورهای باری قرار دهید. طول مقاطعی که درون خاورها قرار میگیرند، نباید به بیشتر از ۵ متر برسند.
حمل و نقل آهن آلات با کامیون
از دیگر خودروهای باری فوق العاده کاربردی برای بارگیری آهن آلات که رواج زیادی هم دارد، میتوان به کامیون اشاره کرد. کامیونها دارای نمونههای تک و جفت هستند که هر یک از آنها با ظرفیت به ترتیب ۱۰ و ۱۵ تن عرضه میشوند. از این رو، اگر وزن آهن آلات شما در این بازه است، میتوانید آن را با استفاده از کامیون به مقصد برسانید. لازم به ذکر است که در هر دوی این کامیونها طول آهن آلات شما باید نهایتاً ۷ متر باشد.
تریلی برای ارسال بار آهن از کارخانه
در نهایت، سنگینترین وسیله نقلیه برای ارسال بار آهن از کارخانه در حجم زیاد، تریلی است که ظرفیت خیلی بیشتری نسبت به نمونههای قبلی دارد. ظرفیت تریلی به ۲۴ تن میرسد و شما میتوانید در یک مسیر رفت و برگشت، آهن آلات مورد نظر خود را به مقصد ارسال نمایید. همچنین تریلی با آهن آلات با طول ۱۲.۵ متر، بهترین گزینه برای باربری آهن آلات مختلف در نظر گرفته میشود.
در قسمت قبل با مهمترین نمونهها از انواع ماشین های باربری آهن آشنا شدید. توجه داشته باشید که ظرفیت ماشین های باربری آهن با یکدیگر فرق دارند و شما باید بر اساس وزن آهن آلات خود، بهترین ماشین آهن کش را انتخاب کنید.
حمل و نقل کانتینری برای باربری آهن آلات
یکی از انواع حملونقل مهم است که جایگاه ویژهای در جهان برای حمل بار دارد و مزایا ویژهای از جمله جابجایی حجم بزرگ کانتینر، کاهش هزینه حمل نسبت به حملونقل جادهای، صرفهجویی در مصرف سوخت، کاهش آلودگی و… دارد. با این حال، حملونقل کانتینر با راههای اهنی در ایران با مشکلاتی روبهرو است. حملونقل ترکیبی پس از انقلاب صنعتی به عنوان یک گزینه جدید برای صاحبان کالا مطرح شد که با استفاده از کانتینر، رشد و توسعه این حوزه تسریع یافت. در سال ۱۹۹۲، با پیروی از مقررات کنوانسیون حملونقل چندوجهی سازمان ملل، مقررات جدید حملونقل چندوجهی به اجرا گذاشته شد.
مزایای حملونقل کانتینری
یکی از مهمترین مزایای حملونقل کانتینری، حضور مزایای فراوان این نوع حملونقل نسبت به حمل کالا به صورت فله است که منجر به حمل اکثر کالاها به صورت کانتینری در سراسر جهان شده است.
این مزایا شامل کاهش زمان توقف وسایل نقلیه، صرفهجویی در هزینههای بستهبندی و انبار، سهولت تخلیه و بارگیری، کاهش صدمات وارده به کالا، کاهش زمان حمل، سهولت در چیدمان و استفاده بهینه از فضا در محل تخلیه و بارگیری، صرفهجویی در وقت و نیروی انسانی، و تقلیل تشریفات گمرکی است.
معایب حمل و نقل کانتینری
همانطور که مزایای فراوان حملونقل کانتینری در نظر گرفته میشود، این روش حملونقل نیز با معایبی همراه است که برخی از آنها عبارتند از:
نیاز به سرمایهگذاری سنگین
وجود بازگشت کانتینر خالی: عدم هماهنگی بین صادرات و واردات کالا، باعث ایجاد چالشی به نام کانتینر خالیشدهاست. به این دلیل که کانتینرها به عنوان داراییهای اصلی این شرکتها محسوب میشوند و برای تهیه آنها هزینههای زیادی صرفشدهاست، وقتی که کانتینرهای یک کشتی در بندر تخلیه میشوند، اگر این کانتینرها به زودی به چرخه عملیاتی خطوط حملونقل بازگردانده نشوند، این شرکتها قادر به بهرهوری مناسب از سرمایه خود نخواهند بود.
بنابراین، آنها مجبور به ترک بندر میشوند، که در این صورت، مناطق اطراف این بنادر یا حتی کشوری که با عدم توازن در صادرات و واردات مواجه است، ضررکش خواهد بود.
تطابق ابعاد کالا و کانتینر به دلیل محدودیتهای ابعاد کانتینر، برخی از کالاها قادر به کانتینری شدن نیستند.
هزینههای جانبی مانند هزینه بستهبندی کالاها وابستگی به قوانین بینالمللی
روش های بارگیری آهن آلات
به طور کلی، روشهای مختلفی برای باربری آهن آلات وجود دارند که شما باید بر اساس شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب نمایید. در این قسمت، برخی از رایجترین روش های باربری آهن آلات را به شما معرفی میکنیم تا بدانید که بیشتر مواقع حمل و نقل آهن آلات به چه صورت انجام میشود و چگونه باید روش مناسب را انتخاب کنید. سپس شما میتوانید مطمئن شوید که کدام روش برای شما مناسبتر هستند و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
حمل آهن بر اساس وزن
اولین و اصلیترین فاکتوری که میتواند در نوع روش باربری آهن آلات تاثیر بسیار زیادی بگذارد، وزن محموله است. طبیعتاً زمانی که شما آهن آلات خیلی سنگین وزنی دارید، باید از وسایل نقلیه بزرگتر برای حمل آنها استفاده کنید. این در حالی است که برای حمل آهن آلات با وزن کمتر، ماشینهای باری کوچکتر مانند نیسان نیز کاملاً مناسب هستند.
بیشتر مواقع موقع خرید آهن آلات، آنها را با توجه به وزنشان به شما میفروشند. به همین دلیل مطمئناً وزن آهن آلات خود را خواهید دانست. از این رو، بعد از مطلع شدن از وزن دقیق آهن آلات خود، میتوانید به دنبال یک خودروی باری مناسب باشید. در ادامه مقاله، توضیح خواهیم داد که برای حمل محصولات با وزن مختلف کدام مورد از انواع ماشین های آهنکش برای شما مناسبتر هستند.
حمل آهن بر اساس نوع بار
از طرف دیگر، نوع آهن آلات خریداری شده نیز میتواند تاثیر بسیار زیادی در روش بارگیری آنها داشته باشد. این بدان معنی است که برای باربری آهن آلات در نمونههای مختلف، از روشها و خودروهای مختلفی استفاده میشود. برای مثال، شما باید از روشی که برای حمل میلگرد استفاده میکنید، برای حمل پروفیل استفاده نکنید. زیرا هر یک از این محصولات دارای شرایط متفاوتی هستند و باید از روشهای مختلف برای حمل آنها استفاده کنید. در این قسمت، به صورت مختصر روش حمل هر یک از این آهن آلات را معرفی میکنیم.
روش حمل میلگرد
میلگرد یکی از رایجترین آهن آلات استفاده شده در صنعت ساختمان سازی است که اهمیت بسیار زیادی برای این صنعت دارد. از این رو، همه افرادی که قصد ساخت و ساز دارند، حتماً به انواع میلگرد نیاز پیدا خواهند کرد. میلگردها در طول متفاوت بین ۶ تا ۱۲ متر عرضه میشود و بسته به اندازه طول آنها، میتوان از وسایل نقلیه متفاوت برای حمل آنها استفاده کرد.
از آنجا که میلگرد طول نسبتاً زیادی دارد، اگر از وسایل نقلیه کوچکتر برای حمل آنها استفاده کنید، ممکن است از وسیله نقلیه طولانیتر شوند. به همین دلیل رعایت نکات ایمنی برای حمل میلگرد اهمیت بسیار زیادی دارد.
روش حمل تیرآهن
موضوع دیگری که در باربری آهن آلات اهمیت زیادی دارد، نحوه درست حمل تیرآهن است. تیرآهن نیز استفاده بسیار زیادی در ساخت و ساز و ساختمان سازی دارد و باید موقع جابجایی آن دقت خیلی زیادی به خرج داد. اول از همه، باید اطمینان داشته باشید که وسیله نقلیه انتخابی شما برای حمل آهن مناسب است و میتواند تا چه وزنی از آهن را تحمل کند. بعد از بارگیری، باید حتماً با استفاده از تسمه و طنابهای استاندارد، آن را محکم ببندید تا در طول مسیر جابجا نشوند.
روش حمل ورق
یکی دیگر از انواع آهن آلات فوقالعاده رایج برای ساخت و ساز، ورق است که شما میتوانید بر اساس شرایط خود، آن را در اندازههای متفاوتی تهیه کنید. ازآنجاکه ورق مساحت نسبتاً زیادی دارد، باید با دقت خیلی بیشتری آن را جابجا کرد.
برای مثال، شما میتوانید آنها را روی پالتهای مناسبی قرار بدهید و با استفاده از لیفتراک به داخل وسیله نقلیه منتقل کنید. بهتر است ورق را طوری درون وسیله نقلیه مورد نظر قرار دهید که باد به آن برخورد نکند. زیرا ممکن است باد وارد ورق شده و در آن تاب به وجود بیاید یا حتی اگر آن را به خوبی نبسته باشید، از ماشین بیفتد.
روش حمل پروفیل
در نهایت، یکی دیگر از آهن آلاتی که به وفور در ساختمانسازی استفاده میشود، پروفیل است که بیشتر برای ساخت در پنجره کاربرد دارد. شما میتوانید بر اساس وزن پروفیل خود، از بهترین وسیله نقلیه برای حمل آنها استفاده کنید. فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که با استفاده از طنابهای محکم، پروفیل را به صورت استاندارد ببندید تا در طول مسیر، جابجا نشوند یا از وسیله نقلیه بیرون نیایند.
بازرگانی آهن آلات کسائی
تلفن: 35724525-061 الی 29
تلفن همراه: 09022136185
09372908994
آدرس: اهواز بازار آهن شرق خیابان اول پلاک 143
آدرس اینستاگرام: ahankassai@