آموزش

جوشکاری co2

جوشکاری co2 چیست و چگونه انجام می شود؟

 

چرا لباس جوشکاری آرگون قرمز است؟

جوشکاری co2 در ساخت و صنایع مختلف بسیار کاربردی است. استفاده از جوش co2 به این صورت بوده که جریان الکتریکی ایجاد شده در سیم جوش تامین حرارت می کند و باعث ذوب فلز و اتصال می شود. در این روش با استفاده از قوس با لایه محافظ انجام می شود و از قوس الکتریکی با لایه محافظ گاز کربن دی اکسید برای ایجاد اتصال استفاده می شود. 

از مهم ترین حالت در این روش می توان به جوشکاری میگ مگ که مهم ترین حالت در استفاده از این روش می باشد، اشاره کرد که به وسیله سیم جوش انجام می شود. در این روش با لایه محافظ می توان قطعات نازک و نیمه ضخیم فولادی را به یکدیگر متصل کرد. در صنایع خودورسازی استفاده از این روش نقش مهمی دارد و بعد از جوش مقاومتی از آن استفاده می شود.

جوشکاری میگ مگ

 جوش co2 یکی از حالت های جوشکاری میگ مگ است. میگ مگ همان جوشکاری قوسی با لایه محافظ و الکترود مصرفی است. قوس الکتریکی حوضچه جوش و مناطق حرارت دیده با استفاده از یک گاز محافظ از سر مشعل خارج می شود. در این مدل از سیم جوش استفاده می شود که به عنوان فلز پر کننده است. گاز محافظ باید به طور کامل فلز را محافظت کند، ورود هوا به فلز در حال ذوب می تواند باعث آلودگی شود.

جوشکاری میگ مگ دارای مزایای بسیاری است مانند سرعت بیشتر و رسوب بالا، تغذیه سیم به طور مداوم و استفاده از سیم جوش با قطر کم دارد. البته بالاتر رفتن سرعت جوشکاری از در دیگر انواع جوشکاری مثل جوشکاری آرگون هم دیده می شود.

سیم جوش co2

 
‫سیم جوش CO2 بدون نیاز به کپسول گاز 5 کیلویی آینهل - فروشگاه اینترنتی نیک تیک‬‎
 

در جوشکاری co2 از سیم جوش برای پر کردن فضاهای خالی استفاده می شود. سیم جوش co2 قطعه ای از جنس فلز است که برای جوشکاری هایی که به صورت یکنواخت است مورد استفاده قرار می گیرد. از سیم فلز برای اتصال دو قطعه فلزی با جنس های متفاوت استفاده می شود و در صنایع مختلف کاربرد دارد. سیم جوش با توجه به جنس فلز متفاوت می باشد در نتیجه باید برای هر فلزی از سیم جوش متناسب آن فلز استفاده کرد تا محکم باشد و استحکام بیشتری داشته باشد.

سیم جوش co2 انواع متفاوتی دارد و به صورت بدون آلیاژ، کم آلیاژ و آلیاژدار تولید می شوند و معمولا برای اتصال فلزات آهنی و غیر آهنی از آن ها استفاده می شود. سیم جوش دارای جنس، پوشش و سایز مختلفی می باشند و بر اساس انواع فلز، پوشش و کاربرد تقسیم بندی می شود.

روش کار در جوشکاری co2

روش کار در جوش co2 طوری است که هنگام کار عوامل مختلفی را باید در نظر بگیرید و به جنس فلز و سیم جوش دقت کنید تا مناسب برای اتصال باشد. همچنین انتخاب ولتاژ و آمپر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در انتخاب ولتاژ، جنس و ضخامت فلز بسیار مهم است که برای اتصال صفحه های فولادی باید از ولتاژ مناسب استفاده کرد تا اتصال مناسبی ایجاد شود.

اجزا دستگاه جوش co2

دستگاه جوشco2 از اجزا مختلفی تشکیل شده است که برای جوشکاری با استفاده از این روش نیاز به تجهیزاتی داریم تا بتوانیم جوش co2 را انجام دهیم. این اجزا در پروسه، عملیات را به راحتی انجام می دهند. زمانی کار تکمیل می شود که تمام این اجزا در دستگاه وجود داشته باشند. مهم ترین اجزا دستگاه جوش co2 عبارت اند از:

  • تفنگ میگ: تفنگ میگ بخش پایانی جوشکاری است و با استفاده از آن اتصال انجام می شود. این تفنگ بین جریان و سیم جوش دارای اتصال می باشد.
  • مخزن سیم جوش: سیم جوش به روش جوش co2 ، ماده ای است که از آن برای پر کردن فضاهای خالی استفاده می شود که به صورت فلز یا بر پایه فلز است.
  • سیلندر گاز: در جوشکاری co2 نیاز به لایه های محافظ گاز است و برای ایجاد لایه های محافظ نیاز به سیلندر گاز داریم تا گاز موجود را تامین کنیم.
  • گیره اتصال: از گیره اتصال برای برقراری مدار بین اجزا استفاده می شود. این گیره بین تفنگ میگ و قطعه مورد نظر اتصال را برقرار می کند تا جوش به راحتی انجام شود.

استاندارد جوشکاری co2

داشتن نشان استاندارد به روش co2 بسیار ضرورری است، زیرا این روش کاربرد بسیاری در صنایع مختلف و موارد ساختمانی دارد. در این روش علاوه بر دستگاه جوش یک مخزن گاز هم وجود دارد که باید در انتخاب آن و داشتن کیفیت مطلوب آن ها دقت کنید زیرا کیفیت تاثیر بسیاری در کار دارد و هر چقدر اجزا از کیفیت بالایی برخوردار باشند، دقت کار بالا می رود.

مزایای استفاده از جوشکاری co2

جوشco2 مزایا بسیاری دارد. در جوشکاری co2 می توانید فلزات با جنس و ضخامت مختلف را جوش داده و اتصال های زیادی را برقرار کرد. جوشکاری به روش co2 با لایه محافظ باعث استحکام اتصال می شود. مهم ترین مزایای جوش co2 به شرح زیر است:

  • تغذیه مستمر سیم جوش
  • نیاز نداشتن به الکترود
  • مشاهده حوضچه مذاب و قوس الکتریکی
  • حذف سرباره یا کم شدن سرباره
  • اتصال فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی
  • سرعت بالا

معایب استفاده از جوشکاری co2

در استفاده از جوشکاری co2 مزایای آن به قدری زیاد است که می توان از معایب این نوع جوشکاری چشم پوشی کرد. جوش co2 دارای معایبی به شرح زیر است:

  • اتلاف گاز
  • تجهیزات پیچیده و پر هزینه
  • امکان آسیب دیدن پوست از تابش گاز

خطرات جوشکاری co2

پردرآمد ترین روش جوشکاری کدام است؟ + جوشکاری خاص با درآمد خاص

جوشکاری با استفاده از جوش co2 گاهی دارای خطراتی استجریان برق از مواردی است که هنگام کار با دستگاه جوش باید به آن توجه کنید زیرا بارها پیش آمده که جان افراد را به خطر انداخته است. مخزن گاز نیز از دیگر مواردی می باشد که ممکن است به علت نشتی یا خرابی، خطرناک باشد زیرا گاز منتشر شده به چشم و پوست آسیب می رساند.

نکات ایمنی جوشکاری co2

در هنگام جوشکاری باید نکات ایمنی را رعایت کنید زیرا در این روش مواد مذاب فلزی تولید می شود و لایه محافظ گاز تشکیل می شود، این نکات شامل دو بخش است در بخش اول شما باید از ابزار آلات ایمنی استفاده کنید که مهم ترین این ابزار ماسک مخصوص و دستکش است. بخش دوم نحوه صحیح استفاده از دستگاه جوش و مکانی که در آن فرایند انجام می شود، است.

مشکلات در جوشکاری co2

گاهی ممکن است هنگام کار با دستگاه جوش co2 دچار مشکلاتی شویم این مشکلات بیشتر در سیم جوش و تفنگ به وجود می آید. عمده ترین این مشکلات به شرح زیر است:

  • سیم ذوب شده در نوک تفنگ: این مشکل زمانی اتفاق می افتد که شما نزدیک به مواد، جوش بزنید یا گرمای بیش از حد برای ذوب ایجاد کنید. زمانی که این مشکل رخ دهد سیم جوش دیگر از نوک تفنگ بیرون نمی آید.
  • گیر کردن سیم در دستگاه جوش: گاهی ممکن است سیم پیچ بخورد و هنگام خروج در دستگاه گیر کند در نتیجه باید قبل از شروع کار از صاف بودن سیم درون قرقره مطمئن باشید.

کاربرد جوشکاری co2

جوش co2 یکی از روش های پرکاربرد در جوشکاری است و از مقاومت بالایی برخوردار است. صنایع بزرگ یکی از بخش هایی است که از این نوع جوش استفاده می کنند و هر کدام از این صنایع نیز به بخش های متنوعی تقسیم بندی می شوند. با استفاده از این روش، کارها با سرعت بالایی انجام می شود. از مهم ترین کاربرد جوشکاری co2 در صنایع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صنایع خودرو سازی: برای اتصال بدنه های خودرو از روش جوش co2 استفاده می شود. زیرا بدنه خوردرو باید استحکام بالایی داشته باشد.
  • صنعت ساختمان: در صنعت ساختمان با توجه به اینکه حساسیت بسیار بالا است و نیاز به اتصال های قوی داریم از این روش استفاده می‎شود.
  • صنعت نفت و گاز: این روش در صنعت نفت و گاز باعث می شود تا قطعه هایی که به یکدیگر متصل شده اند در برابر رطوبت، فشارهای شدید و دما مقاومت بالایی داشته باشند.
  • صنعت کشتیرانی: در ساخت بدنه کشتی ها از فلزاتی با ابعاد بزرگ استفاده می کنند برای اتصال این قطعات با یکدیگر از این روش استفاده می کنند.

نتیجه گیری

جوش با استفاده از co2 یکی از انواع روش های جوشکاری است که در صنایع مختلف بسیار پرطرفدار می باشد. این روش با توجه به راحتی و کم هزینه بودن می تواند در بیشتر مواقع مورد استفاده قرار گیرد. 

 

بازرگانی آهن آلات کسائی

تلفن: 061-35724525 الی 29 

تلفن همراه: 09022136185

                 09372908994 

آدرس: اهواز بازار آهن شرق خیابان اول پلاک 143

آدرس اینستاگرام: ahankassai@

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *