آموزش

بیس پلیت

      

تعریف بیس پلیت و بولت

ورق هاي آهني مي باشند که وظیفه آنها اتصال ستون به پی ساخنمان (Base plate)به طور کلی صفحه ستون ها یا همان بیس پلیت می باشد. در ادامه با صفحه ستون، نحوه صحیح نصب آن، انواع اتصال صفحه ستون، طریقه هواگیری و سایر جزییات آن آشنا می شویم پس مقاله ای که در زمینه توسط کارشناسان ثامن تجارت تهیه شده را مطالعه فرمایید. همچنین جهت استعلام قیمت انواع صفحه ستون و بولت به وب سایت ثامن تجارت مراجعه کنید.

ستون چیست؟

ستون را می توان سازه ای تعریف کرد که به شکل عمودی قرار می گیرد و وظیفه انتقال بار ساختارهای بالایی به ساختارهای پایینی است. در واقع ستون ها وظیفه تحمل سقف هارا برعهده دارند. برای ستون ها با توجه به موارد استفاده آن ها و مقدار فشار وارد شده بر آن از سایز های مختلف قوطی و یا تیرآهن معمولی به صورت تک و دوبل و یا تیرآهن های بال پهن استفاده کرد. جهت اتصال ستون های فولادی به فوندانسیون ساختمان می بایست از صفحه ستون ها استفاده کرد. صفحه ای فولادی می باشد که جهت حمایت از ستون بیت اسکلت فلزی و ستون قرار می گیرد و وظیفه آن انتقال فشار و وزن وارد شده به ستون بر روی فوندانسیون یا پی ساختمان می باشد و همچنین موجب افزایش تماس ستون و پی ساختمان می شود.

طریقه صفحه گذاری:

از حساس ترین و دقیق ترین مراحل پایه ای ساختمان، صفحه گذاری می باشد. از این رو نصب دقیق بیس پلیت هادر محل تعیین شده امر بسیار مهمی است. معمولا بعد از اینکه طبق نقشه آکس بندی صورت گرفت، محل نصب صفحه ستون توسط ریسمان کشی مشخص می شود.

مطالعه شود: ناودانی چیست؟ انواع و مشخصات آن

زیرسازی صفحه ستون(گروت ریزی):

سطح زیرین صفحه ستون ها باید کاملا صاف و مسطح باشد. برای رسیدن به این منظور از گروت برای پر کردن فضای خالی استفاده می شود که بهترین گزینه برای زیرسازی مناسب بیس پلیت ها می باشد. گروت همچنین با عث چسبندگی بیشتر صفحه ستون می گردد تا انتقال بار به درستی انجام گیرد.

گروت چیست؟

گروت ماده ای متشکل از ماسه، سیمان، آب و مواد دیگری می باشد که پس از خشک شدن در هر شرایط آب و هوایی تغییر نمی کند و دچار انبساط و انقباض نمی شود.

برای یک گروت ریزی مناسب این عمل به صورت مداوم و پیوسته باید صورت بگیرد و بهتر است برای گروت ریزی های حجیم، از پمپ استفاده می شود.

بولت چیست؟

صفحه ستون ها به وسیله بولت به فوندانسیون یا همان پی ساختمان متصل می شود. برای این منظور با توجه به فشار وارد شده بر صفحه تعداد دو، چهار، شش و یا بیشتر سوراخ در صفحه ستون ایجاد می شود تا برای هریک یک عدد بولت تعبیه گردد، سر بولت ها رزوه شده و بوسیله مهره به صفحه ستون بسته می شود. همچنین برای افزایش درگیری با پی ساختمان انتهای بولت خم می شود(بولت عصایی). انواع دیگر بولت شامل انکر بولت، بولت دوسر رزوه، بولت تمام رزوه و بولت بیرونی می باشد اما اغلب جهت اتصال پلیت به فوندانسیون ساختمان از بولت عصایی استفاده می گردد.

هواگیری صفحه ستون:

هواگیری صفحه ستون یا همان ریگلاژ نهایی بعد از بتن ریزی صورت می گیرد. ابتدا پیچ های بولت ها را شل می کنیم سپس آکس ها را چک کرده، بعد از ریگلاژ کردن صفحه مهره ها را محکم می کنیم تا صفحه ها آماده برای سوار کردن ستون ها شود.

انواع اتصال صفحه ستون:

  • اتصال صفحه ستون به فوندانسیون به دو صورت مفصلی و گیره دار صورت می گیرد.
  • اتصال مفصلی: این نوع اتصال برای ساختمان های چند طبقه کاربرد دارد. پی و فوندانسیون ساده باعث کاهش نیروی کششی بین بیس پلیت و بتن می شود که لازم است در این شرایط از اتصال مفصلی استفاده می شود.
  • اتصال گیره دار: این نوع اتصال باعث انتقال تمامی نیروهای فشاری، خمشی و برشی به فوندانسیون ساختمان می شود. در اتصال گیره دار برای به حداقل رساندن چرخش صفحه ستون باید بولت ها به اندازه کافی بلند بوده و صفحه ستون نیز از ضخامت بالایی برخوردار باشد.

محاسبه وزن و قیمت صفحه ستون:

ابعاد صفحه ستون با توجه به کاربرد آنها متفاوت است و در سایز های 25*25 ، 30*30 ، 40*40 و … متغیر است. فرمول محاسبه صفحه ستون به صورت زیر می باشد:

بعد از محاسبه وزن صفحه ستون می بایست وزن را در فی ورق ضرب کرد.

 

بازرگانی آهن آلات کسائی

تلفن: 061-35724525 الی 29 

تلفن همراه: 09022136185

                09372908994 

آدرس: اهواز بازار آهن شرق خیابان اول پلاک 143

آدرس اینستاگرام: ahankassai 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *